Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Змінюються Правила розгляду справ про порушення вимог з фінмоніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Рішенням НКЦПФР від 19.05.2015 року № 675 «Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11 грудня 2012 року № 1766»   внесено зміни до Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та застосування санкцій.

Змінами продовжено терміни з трьох до п’яти робочих днів для направлення Комісією  примірника постанови за справою про правопорушення та/або  вимоги стосовно усунення порушень особі, щодо якої її винесено.

Головною зміною, що запроваджено цим рішенням, є визначення рішення (постанови) про накладення санкції за правопорушення виконавчим документом. Якщо раніше несплачені штрафи стягувались в судовому порядку, то з набранням чинності цими змінами у разі несплати штрафу протягом 15 робочих днів, рішення (постанова) про накладення санкції передаватиметься до органів державної виконавчої служби для примусового виконання.

Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження.

У постанові державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, передбачених цим Законом. За заявою стягувача державний виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження може накласти арешт на майно та кошти боржника, про що виноситься відповідна постанова.

У разі невиконання боржником рішення майнового характеру протягом семи днів постановою державного виконавця з боржника стягується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків суми, що підлягає стягненню чи поверненню, або вартості майна боржника, що підлягає передачі стягувачу за виконавчим документом.

Рішення НКЦПФР набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Документ готується до опублікування в Офіційному віснику України № 49 від 30.06.2015 року.

 

Поділитись: