Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НКЦПФР внесла зміни до проекту нового Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


10.07.2015 року на веб-сайті НКЦПФР розміщено доопрацьований проект рішення «Про затвердження Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів», розроблений на виконання Закону України від 14.10.2014 року №1702-VII «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон).

 

Слід зазначити, що до вказаного Проекту НКЦПФР були внесені зміни, у зв’язку з чим редакція документу, розміщеного 10.07.2015 року, щодо питань порядку проведення ідентифікації та верифікації клієнтів суттєво відрізняється від редакції Проекту, розміщеного на сайті НКЦПФР 07.04.2015 року, у розробці якого ПАРД&АФП брали активну участь протягом декількох місяців (порівняльна таблиця розділу проекту щодо особливостей проведення ідентифікації та верифікації додається).

 

На думку ПАРД&АФП нова редакція документу ускладнює умови провадження професійної діяльності на фондовому ринку та суперечить вимогам Закону.

 

Враховуючи вищевикладене, ПАРД&АФП звернулись до НКЦПФР з проханням залишити в проекті Положення норми щодо особливостей здійснення ідентифікації, верифікації, які містилися в проекті Положення, оприлюдненому на веб-сайті НКЦПФР 07.04.2015 року. Дані норми відповідають Закону та були підтримані учасниками фондового ринку та їх обєднаннями при розробці документу.

Поділитись: