Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ДПС оприлюднено Перелік підзвітних юрисдикцій для цілей подання звіту про підзвітні рахунки

Від 14.06.24 ДПС оприлюднено Перелік підзвітних юрисдикцій для цілей подання звіту про підзвітні рахунки.

 

Абзацом четвертим пункту 7підрозділу 5розділу І Порядку застосування Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки (Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account Information), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.05.2023 No 282 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.06.2023 за No 1090/40146, встановлено обовʼязок для ДПС як компетентного органу України для цілей Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (далі - Багатостороння угода CRS) оприлюднити на офіційному вебсайті (вебпорталі) Перелік підзвітних юрисдикцій для цілей подання звіту про підзвітні рахунки.

 

При тому, зауважимо, що перелік оприлюднено всього за 2 тижні до кінця строку надання звітів про підзвітні рахунки. А від 17.06.24 року ПАРД отримано лист ДПС щодо необхідності інформування своїх членів про наявність такого Переліку.

 

NB!!!

Нагадуємо, що ПАРД так і не отримало офіційної відповіді ДПС на запит щодо невідповідності приймача ДПС звітів про підзвітні рахунки Наказу МФУ №516.

Із запитом ПАРД можна ознайомитись за посиланням.


Поділитись: