Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НКЦПФР надано відповідь на запит ПАРД щодо первинної реєстрації в КІС

НКЦПФР рішенням від 02.09.2024 року № 17/21/1078/К03 «Щодо застосування засобів комплексної інформаційної системи Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (КІС) в якості офіційного каналу зв’язку» (далі – Рішення № 1078) встановила термін до 01.10.2024 року для здійснення визначеному колу користувачів первинної реєстрації в кабінеті користувача КІС та перевірки (актуалізації) даних.

 

У зв’язку із можливим неоднозначним тлумаченням окремих норм Рішення №1078, ПАРД направлено запит до НКЦПФР з метою отримання роз’яснень, зокрема, щодо окремої реєстрації керівників професійних учасників в КІС.

У відповіді НКЦПФР зазначено, що керівник — це узагальнене поняття, для назв посад його не використовують, тому у кожного професійного учасника ринків капіталу та організованих товарних ринків посада керівника юридичної особи має власну назву.

Інші особи або працівники професійного учасника ринків капіталу та організованих товарних ринків можуть виконувати реєстрацію в КІС як уповноважені особи за відповідним дорученням керівника (наказом тощо).

Реєстрація керівника юридичної особи (окремо) має на меті отримання ним (керівником) особистих повідомлень (документів) не призначених для опрацювання іншими посадовими особами без окремого доручення керівника, зокрема з питаньправозастосування, що спрямовані безпосередньо до керівника.

При цьому при реєстрації керівника має бути використаний КЕП керівника.

 

Також, НКЦПФР надано відповідь на інші актуальні питання щодо використання КІС.

З запитом ПАРД та відповіддю НКЦПФР можна ознайомитись тут.


Поділитись: