Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Зміни до рішення НКЦПФР № 1095 щодо переоцінки фінансових інвестицій у період дії воєнного стану

Набрало чинності рішення НКЦПФР «Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 28 вересня 2023 року № 1095» від 26.09.2024 року. (далі – Рішення №1095).

Рішенням №1095 регламентовано обов’язок залучення при проведенні учасниками ринків капіталу та організованих товарних ринків переоцінки фінансових інвестицій, в тому числі корпоративних прав, для визначення справедливої вартості суб'єкта оціночної діяльності або оцінювача у таких випадках:

при первісному визнанні фінансових інвестицій за вартістю, що має відхилення від вартості придбання понад 100 відсотків;

при здійсненні подальшої оцінки фінансових інвестицій, якщо сумарне значення відхилення справедливої вартості протягом року від попередньої балансової вартості / вартості придбання становить понад 100 відсотків.

            Зміни до Рішення №1095 передбачають, що дія цього рішення поширюється на активи учасника ринків капіталу, а не обмежується лише фінансовими інвестиціями.

Визначено, що дія цього рішення не поширюється:

  • на активи інститутів спільного інвестування, які перебувають у стадії ліквідації;
  • на активи, вартість яких до і після проведення переоцінки не перевищує 400 тис. грн та сумарна вартість яких у Звіті про фінансовий стан складає не більше 10% всіх активів.

А також, уточнено норму щодо подання інформації до НКЦПФР, а саме, щодо здійснення такого подання інформації у електронній формі з дотриманням вимог законодавства про електронний документообіг та електронні довірчі послуги та відповідно до нормативно-правових актів Національної комісії з цінних паперів та фондового рину, що регулюють подання звітних даних та інформації учасниками ринків капіталу.

Інформація складається відповідно до опису розділів та схем XML файлів, визначених окремим документом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку нормативно-технічного характеру.

З текстом змін можна ознайомитись за посиланням

Поділитись: