Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Пост-реліз онлайн зустрічі ПАРД стосовно змін НКЦПФР до Рішення про проведення переоцінки активів

17.10.24 ПАРД проведено онлайн-зустріч з попередньо зареєстрованими членами ПАРД стосовно змін до Рішення НКЦПФР «Щодо проведення учасниками ринків капіталу та організованих товарних ринків переоцінки активів у період дії воєнного стану» №1095 (зміни від 26.09.24).

На зустрічі, зокрема, обговорено:

-     розширення сфери дії Рішення на всі активи професійного учасника, в порівнянні з попередньою редакцією, яка стосувалась виключно фінансових інвестицій;

-        складові Інформації, яку необхідно подавати згідно Додатка 1 до Рішення №1095;

-        практичні випадки, коли Інформація не подається;

-        можливість «виходу» з-під дії Рішення банківських установ;

-   двояке тлумачення норм стосовно необхідності подавати Інформацію до НКЦПФР у випадку проведеної переоцінки активів бухгалтером згідно МСФЗ та без залучення субʼєкта оціночної діяльності тощо.

 

За результатами онлайн-зустрічі ПАРД буде направлено запит до НКЦПФР з метою отримання розʼяснення стосовно необхідності надання Інформації про здійснену переоцінку активів у випадку проведення такої переоцінки бухгалтером на підставі облікової політики підприємства, а також пропозиції щодо внесення змін до Рішення №1095. 

 

З повним текстом Рішення в новій редакції можна ознайомитись за посиланням - https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1095863-23#Text  .

Поділитись: